Reklama
 
Blog | Zdenek Mikula

(NE) ŠŤASTNÉ DNY KAVÁRENSKÉHO POVALEČE 54

ŠLÁPNUTÍ DO MEDVĚDÍHO HO*NA

Musím říct, že mě některé kroky našich rádoby umělců občas překvapí. Jsem za svůj život zvyklý na různé úlety, kdy se muzikanti či herci spojí jakýmkoliv způsobem s politickou sférou. Já myslím, že v těchto případech je to fakt ošemetný. Postoje kdy se tito lidé postaví za někoho v dobré víře a za nějaký čas, ten daný politik nebo strana něco zjebe, pak nastává situace kdy umělec neví jak z toho ven. Chápu, že v dobré víře se to někdy stát může, ale já osobně bych do něčeho podobného nikdy nešel.

Nad čím mi ale zůstává rozum stát, tak to jsou opravdu velké přešlapy končící v opravdu pořádaných medvědích hovnech. Poslední takový neuvěřitelný skeč, který předvedl pěvec Petr Kolář, tak to chce už opravdu velkou dávku lobotomického koktejlu. Hymna pro SPD je něco, co by mě ani ve snu nenapadlo, že by s tím někdo mohl přijít. Čekal bych to možná u vesnického nazi orchestru Ortel nebo od zvrácené verze Aňičky Dajdou, Olivie Žižkové.

Podivný mužík Kolář se asi potřeboval při své upadající kariéře zahojit a proto přistoupil na tuto lákavou nabídku SPD. Tím však předčil mé nejhorší postapokalyptické noční můry. Když se oprostím od pohnutek, proč na to vlastně tento člověk přistoupil a omluvím si to absencí koncertů a zároveň i zohledním finanční aspekt, tak klip který je zároveň hymnou Strany přímé demagogie je opravdu šílený.

Mně to připadá jako klip z TV Šlágr, který natočili za zlámanou grešli pro časopis Strážná věž. Bohužel je to horší! Kam se to posune, když někteří lidé z oblasti kultury přijdou o mozek, nebo ztratí veškeré zábrany?! Csáková se fotí s Vandasem, Kolář skládá hymny náckům. Co bude příště? Teď už by jen mohl někdo oslovit Bohuše Matúše, aby vedl Bambini di Praga!

Reklama