Reklama
 
Blog | Zdenek Mikula

(NE) ŠŤASTNÉ DNY KAVÁRENSKÉHO POVALEČE 47

PRAŽSKÝ FLOUTEK SE SLÁMOU V BOTÁCH

Mám rád tu starou dámu stověžatou. Žije se tu v podstatě v jiném tempu než na malém městě, což snad vnímá každý kdo zažil jedno i druhé. Vše tu tak nějak plyne a může se občas zdát, že Praha je město nekontrolovaného chaosu a zmatku.

Lidé co zde žijí to samozřejmě tolik nevnimají, ale mimopražskou optikou to může mnoha lidem připadat jako žití značně toxické. Mně konkrétně to vše co Praha nabízí baví a celkem si to užívám, což neznamená, že za pár let tomu nemůže být jinak.

Předsudky lidí jsou přirozené, ale sám také vnímám že Česko není pouze Praha. Nyní už jako pražák, mám velmi pozitivní vztah k venkovu a menším městečkům. Mají také své kouzlo a ten klidný mód, je jednou za čas něco jako tantrická masáž pro řadového pracovníka Amazonu.

Máme chaloupku v Orlických horách a jednou nebo dvakrát za rok si tam rád zajedu vyčistit hlavu. Vůně posekané trávy, bečících ovcí a vůně lesa všude kolem má velmi terapeutické účinky.

Tedy přesto že jsem kavárenský floutek, tak se ze mě jednou za rok stává venkovan a po návratu zpět do Prahy, ze mě ještě týden vypadává sláma. Nestydím se za to!

Reklama