Reklama
 
Blog | Zdenek Mikula

(NE) ŠŤASTNÉ DNY KAVÁRENSKÉHO POVALEČE 46

VÍKENDOVÉ RADOVÁNKY ANEB ŠPAGETY S KEČUPEM

Vyčistit si hlavu a relaxovat, znamená pro každého něco jiného. Jsou různé možnosti, jak se lidé nabíjí a jak odpočívají.
Někdo odletí do teplých krajin kde se to hemží tisícovkami lidí, kteří dostali stejný nápad jako vy a to navštívit nějaké příjemné letovisko, kde byli už desetkrát předtím.

Zakopávat o deky a žabky německých či ruských turistů, to není zrovna pro mě zážitek, ke kterému bych směřoval.
Někteří lidé za vrchol dovolené považují sebrat celou rodinu i s otrávenými ratolestmi a odjet do světa švédského krále nábytku Ikea a nebo jiného obchodního centra.

Děti vytrhnuté od rozkoukaných sobotních či nedělních pohádek, dávají svou nevůli samozřejmě najevo okamžitě a nepřestanou do doby, než jim maminka či tatínek koupí něco dobrého, nebo něco drahého.

Tyto malé oběti rodičovských vrtochů jsou proti své vůli navlečeni do svátečních šatů a za neustálého protestu velice intenzivní zvukovou kulisou, jedou vstříc víkendovým radovánkám.

Den jak malovaný a za pár minut či pár hodin, což se odvíjí od místa výjezdu, už čtyřčlenná rodina brázdí uličky a patra nablískaných obchodních domů. Tedy pokud zrovna není půlroční lockdown.

Rodinka pojízdným košíkem rozrážející slabší jedince a házící jednu zbytečnost za druhou, kdy až u pokladny po 25 km nákupního maratonu zjistí, že půlku věcí vlastně vůbec nepotřebují.

Po několika hodinách hlava rodiny (tedy matka) usoudíc že to až tak úplně dobrý nápad nebyl, se při kontrole účtu jen nestačí divit, že v podstatě utratili několik tisíc za naprosté zbytečnosti.

Takže s poznámkou, že do výplaty budou pouze těstoviny s kečupem, se rodina dohodne že je čas odejít. Malí teroristé stejně už nějakou dobu demontují oddělení dětských pokojíčků, tak je ten pravý čas na ústup.

Reklama