Reklama
 
Blog | Zdenek Mikula

(NE) ŠŤASTNÉ DNY KAVÁRENSKÉHO POVALEČE 52

ŠHINE A ŘICH 

Scrabble je hra pro bystré a všímavé jedince, která celkově udržuje mozek v určité aktivitě. Hrát ho v angličtině, to je už malinko sofistikovanější. Hrát ho v angličtině s angličanem, používat slova s diakritikou, ze kterých vzniknou například slova jako Šhine nebo Řich, to už je opravdu vysoký level.

Přitom naši kamarádi, se kterými jsme tento anglicko – český herní experiment podstoupili, měli u mě problém s uznáním slova Hamas, které ani neznali. Že v dnešní době ještě někdo nezná nechvalně známou teroristickou organizací, to by mě ani ve snu nenapadlo.

Naši přátelé a spoluhráči, kteří vymysleli a vytvořili svou karetní hru, kterou si chtějí nechat patentovat, tak ti samí nás poučili, že je hezké že máme tak vysoké bodové výsledky, ale že to celou dobu nehrajeme podle pravidel a že jsme si vymysleli svá vlastní.

Samozřejmě nám s přítelkyní přišlo zvláštní, že najednou ze stovkových výsledků jsme sčítali pouze desítkové, ale zase tak moc nás to netrápí, protože po odjezdu našich přátel jsme se vrátili k naší atraktivnější, ale ne rozhodně jednodušší verzi.

Reklama